Leerlingen aan het woord: Dorus Jaspers

Ik ben Dorus Jaspers, 20 jaar.  Mijn stageleerbedrijf is Heijco Machinebouw. Hier heb ik het heel erg naar mijn zin. Wij maken machines en producten voor de voedingsmiddelen industrie. Ik word erg uitgedaagd en het werk is divers en afwisselend. Nu volg ik via stichting SMO de opleiding eerste monteur mechatronica niveau 3. Hiervoor heb ik eerst via stichting SMO allround constructiewerker niveau 3 gevolgd en diploma behaald. Ik heb flinke tegenslagen gehad maar ook veel mooie tijden meegemaakt. Herinneringen voor ‘t leven. Uiteindelijk met een brede glimlach het diploma in ontvangst mogen nemen!

“Ik kies bewust voor verbreding van mijn kennis!”

Momenteel volg ik de opleiding eerste monteur mechatronica niveau 3 op het KW1C te Oss. Waarom de opleiding eerste monteur mechatronica na eerst opleiding allround constructiemedewerker gevolgd te hebben? Ik heb voor een verbreding van mijn kennis gekozen in plaats van doorleren naar niveau 4. Dit omdat ik ook in andere soorten werk geïnteresseerd ben, zoals montage en reparatie etc. Ik ben erachter gekomen dat ik liever allround ben en meerdere dingen kan, in plaats van focussen op één soort werk. Met Paul (directeur van Heijco Machinebouw) ben ik om tafel gaan zitten om te kijken of deze opleiding passend is en of er het werk ervoor binnengehaald kan worden. Dit was mogelijk, dus kon ik aan de opleiding gaan beginnen. Ondertussen zijn er werkorders waar ik de geleerde kennis op school mooi in de praktijk mag uitvoeren. Paul heeft werktuigbouwkunde mechanisch en elektrisch als achtergrond. Hij kan mij praktisch ondersteunen in delen van kennis en kunde. Ook krijg ik daarnaast tips en tricks over werkprocessen en stappen in werkvolgorde. Zo zie je maar: kansen en mogelijkheden zijn er altijd! Je moet ze herkennen en met beide handen aanpakken.

Ook een SMO-opleiding volgen?

Ben jij enthousiast geworden van Dorus zijn verhaal en wil jij meer weten over het volgen van een SMO-opleiding? Bekijk dan meer info of neem contact met ons op!