Voor leerlingen

Metaal is metaal zou je zeggen. Niet dus! Met metaal kun je alle kanten op. Hou je van groot, groter, grootst? Werk je graag met je handen aan fijn plaatwerk? Wil je met computers werken of metalen designproducten maken? Wat je ook zoekt, metaal heeft het.

Dit doet SMO voor je

De metaaltechniek ontwikkelt zich sneller dan ooit en is al lang niet meer wat het vroeger was. SMO zorgt ervoor dat jij op school de opleiding (theorievakken en praktische vaardigheden) volgt en op je leerwerkplek met je collega’s kan samenwerken. Omdat de metaalindustrie zich snel ontwikkelt, zorgen wij dat de opleiding actueel blijft t.o.v. de praktijk. Ons aanbod van cobot lassen, mechatronica en robotisering zijn wat voorbeelden hiervan. De vraag naar vakspecialisten groeit steeds harder en met een vakdiploma en het SMO-certificaat op zak ligt er daarom een gouden toekomst voor je in het verschiet! Samen leiden wij jou op tot dé vakspecialist van de regio Oss-Veghel-Uden.

De voordelen van leren en werken via SMO

  • Technieken en vaardigheden aanleren tijdens de opleiding (2 dagen) én praktijkervaring opdoen bij het leerbedrijf (3 dagen)
  • Een salaris voor 5 dagen in de week!
  • Goede begeleiding op school én in het leerbedrijf
  • Persoonlijke aandacht. Als er bijvoorbeeld iets is dat jij graag wilt bijleren, dan kunnen wij hier tijdens de opleiding extra aandacht aan besteden
  • Je krijgt bij ons een brede basis, zodat je alle werkzaamheden van het vak kan uitvoeren
  • Je krijgt alle competenties die je moet kennen voor de proeve van bekwaamheid al tijdens de dagen op de opleiding
  • Uitzicht op een baan bij je leerbedrijf na je opleiding. Bij SMO hebben wij met de leerbedrijven de afspraak dat afgestudeerden in principe aan de slag gaan bij hun leerbedrijf
  • Bij SMO haalt 80-90% van de leerlingen zijn of haar diploma

Voor wie is SMO?

Voor iedereen die een vak wil leren in de metaalbranche! Met of zonder diploma. Heb je een vmbo- of havo diploma, geen diploma of wil je instromen vanuit een andere richting? Bij SMO ben je meer dan welkom! Wij nodigen iedereen uit voor een kennismakingsgesprek, zodat we elkaars wensen kunnen bespreken en zodat wij een inschatting kunnen maken van het niveau dat bij jou past.

  • SMO praktijkleerling

MELD JE AAN ALS LEERLING

Ben jij klaar om aan de slag te gaan met een SMO-opleiding? Meld je dan snel aan als leerling via de knop hieronder!