Medewerker productietechniek | Uitstroomrichting Allround constructiewerker

Tijdens de opleiding Medewerker Productietechniek – Uitstroomrichting Allround Constructiewerker niveau 3 leer je hoe jij constructies kan maken van materialen als staal, rvs en aluminium. Als Constructiewerker kan jij straks helpen om van losse onderdelen belangrijke, goedwerkende producten maken. Of het nu gaat om het aan elkaar lassen van onderdelen voor een samenstelling in de voedselproductie of het bewerken van materiaal voor een kunstobject, alles komt voorbij in dit mooie vak.

Inhoud

Je gaat met verschillende technieken aan de slag. Zo ga je buigen, kanten en walsen, maar ook boren, zagen, snijden, en bovenal lassen en monteren.

Als Allround Constructiewerker ga je zelf aan de slag en ligt de verantwoordelijkheid bij jou. Je zal aan de hand van werktekeningen of mondelinge uitleg instructies krijgen. Met deze informatie ga jij vervolgens zelf aan de slag. Jij bepaalt dus zelf hoe jij je werk uitvoert. Op dit niveau wordt het wel steeds belangrijker dat de verwachte doorlooptijd van het project behaald wordt. Natuurlijk zijn er altijd mensen om te helpen en aan wie je vragen kan stellen.

Je zal dus opgeleid worden tot een zelfstandig vakman-of vrouw, die het verschil kan maken in de metaaltechniek!

Tijdens deze opleiding zal je ook nog eens twee NIL-lascertificaten behalen. Dit zit bij de opleiding inbegrepen en dus hoef je dit niet op een later tijdstip te doen en ook worden de kosten hiervoor (gemiddeld €3000) volledig vergoed. Dit is uniek voor een BBL-opleiding.

 

Na je opleiding

Na je opleiding ben je in het bezit van het vakdiploma Constructiewerker én het SMO-certificaat. Met deze papieren op zak en de geleerde vaardigheden, kan je een hoop kanten op in de metaaltechniek. Via SMO kan je in principe altijd blijven werken bij je leerbedrijf. Mocht dit om een of andere reden toch niet lukken, dan helpen wij je bij het zoeken naar een baan. Als gediplomeerd Allround Constructiewerker kan je in principe overal aan de slag en ben je een waardevolle aanwinst voor ieder bedrijf.