Eerste Monteur Mechatronica

Machines, werktuigen of installaties die elektronisch bestuurd worden; als monteur mechatronica weet jij hier alles van. Je leert hoe jij deze apparaten assembleert, monteert en onderhoud. Mechatronica is een sector waar vijf belangrijke vakgebieden samenkomen: besturingstechniek, elektrotechniek, metaaltechniek, meet- en regeltechniek en ook werktuigbouwkunde.

Inhoud

Er zijn heel veel verschillende werkzaamheden die jij kan gaan uitvoeren als mechatronicus:
Zelfstandig meetkasen assembleren of een voedselproductielijn bedraden/aansluiten en inregelen? Jij draait er je hand niet voor om! Een stabilisator voor jachtschepen monteren? Bij jou moeten ze zijn! Als eerste monteur Mechatronica heb je een uitvoerende rol. Dit betekent dat jij zelf verantwoordelijk bent voor de juiste montage en assemblage van jouw werkzaamheden. Je leert dus echt zelfstandig jouw werkzaamheden uit te voeren. Hierdoor zul jij zeer complete kennis en vaardigheden opdoen binnen de Mechatronica en kan jij straks bij allerlei bedrijven aan de slag, ongeacht wat zij maken!

Na je opleiding

Met het vakdiploma Eerste Monteur Mechatronica en het SMO-certificaat in je zak, staat jou een mooie toekomst te wachten in de metaaltechniek. De sector staat te springen om goed opgeleide mechatronici. Bovendien gaan de ontwikkelingen erg hard, en zijn jonge talenten zoals jij nodig om de metaaltechniek op een hoog niveau te houden.
In principe kun je via SMO altijd blijven werken bij je leerbedrijf na je opleiding. Mocht dit toch om een af andere reden niet gaan, dan zullen wij je helpen bij het vinden van een baan.