Voor bedrijven

Binnen de metaalbranche is het lang niet altijd eenvoudig om goed gekwalificeerd personeel te vinden. Daarnaast is de branche ook constant in ontwikkeling. Daarom is het van groot belang aansluiting te zoeken bij het samenwerkingsverband van SMO. Samen met de bedrijven uit de metaaltechniekbranche in de regio Oss-Veghel-Uden zorgen we voor een sterke metaaltechniekindustrie in de regio Noordoost-Brabant.

Lidbedrijven

Een sterke metaalindustrie bouw je niet alleen. Al jaren zijn er een flink aantal bedrijven uit zowel de metaalindustrie als de metaalnijverheid in de regio Noordoost-Brabant bij het samenwerkingsverband aangesloten. Inmiddels zijn dit er meer dan tachtig. SMO is door het OOM (opleidingsfonds klein-metaal) ook officieel erkend als scholingspool. Hiermee zorgen we samen voor een hoogwaardige metaalindustrie en een sterke metaalpositie in de regio.

DE VOORDELEN ALS SMO-LIDBEDRIJF

  • Je bent als praktijkbegeleider minder tijd kwijt aan begeleiding dan bij een reguliere BBL-opleiding. Dit omdat de begeleiding bij SMO anders is. Leerlingen krijgen bij SMO namelijk ook de praktijk op de opleiding aangeleerd. Hierdoor kunnen leerlingen al vrij snel volledig meedraaien bij hun leerbedrijf en hoeven de leerbedrijven niet alles vanaf nul nog uit te leggen aan de leerlingen.
  • De leerlingen maken alle verplichte opdrachten op de opleiding zelf. Daarom ben je als leerbedrijf niet nog extra tijd kwijt om de leerling zijn of haar opdrachten uit te laten voeren. Er blijft dus meer tijd over voor de leerling om zich te focussen op de taken die verricht moeten worden voor jouw bedrijf. Ook dit is anders dan bij een reguliere BBL-opleiding.
  • De opleiding wordt ook aangepast aan de werkzaamheden die de leerlingen moet verrichten bij jouw bedrijf. Als er daarom ergens extra aandacht aan besteed moet worden dan kan dat worden gedaan tijdens de opleiding. Hierdoor ben je als bedrijf ook minder tijd kwijt aan het begeleiden van de leerling.
  • Bij SMO worden de leerlingen ook breed opgeleid, waardoor ze binnen het bedrijf voor meerdere werkzaamheden inzetbaar zijn.
  • De intentie is dat de leerling aan de slag zal gaan bij jouw bedrijf. Hierdoor kun je zelf, in samenwerking met SMO, jouw toekomstige werknemers klaarstomen.
  • Bij SMO krijgen de praktijkbegeleiders ook extra aandacht. Zo zullen er regelmatig gesprekken worden gehouden om de kwaliteit op peil te houden.
  • De kosten die jij kwijt bent aan het opleiden van een leerling via SMO worden nagenoeg volledig vergoed door subsidies. Het zal jouw bedrijf daarom weinig kosten om een SMO-leerling te begeleiden.

Lidbedrijven

MELD JE AAN ALS LIDBEDRIJF

Wil jij je aansluiten bij het samenwerkingsverband van SMO? Meld je bedrijf dan aan via de knop hieronder!