Voordelig je vakkennis bijslijpen met de OOM Summerschool

Digitaal lesmateriaal is al enige tijd populair, maar sinds de coronacrisis heeft het een vlucht genomen. Ook Stichting OOM speelt daar handig op in met de OOM Summerschool. Organisaties die aangesloten zijn bij het OOM, Wij Techniek en/of A+O metalelektro kunnen gebruik maken van de leercontent die te vinden is op het digitale platform oZone. De online trainingen zijn gratis of tegen vergoeding van 75% van de kosten te volgen. Op die manier wil OOM stimuleren dat mensen zich blijven ontwikkelen. Doe je een BBL-opleiding of ben je zij-instromer? Vraag dan of je (leer)bedrijf aangesloten is bij één van deze organisaties en til deze zomer je vaardigheden voordelig naar een hoger niveau!

OOM Summerschool

De OOM Summerschool is gekoppeld aan het digitale platform oZone. Hét leerplatform voor techniek waarop digitale, kant- en klare leercontent te vinden is. Er staan meer dan 90 trainingen online gericht op het ontwikkelen van technisch vakmanschap. Het doel van Summerschool is om vakmensen te stimuleren zich te blijven ontwikkelen. Doordat de trainingen online, via e-learning, worden aangeboden kan de training op ieder gewenst moment gevolgd worden. Gewoon thuis, tijdens de vakantie of op daarvoor geplande momenten; alles is mogelijk.

Van vakkennis tot soft skills

Via oZone wordt een breed aanbod aan trainingen aangeboden; van vakkennis tot soft skills. Alles wat je wilt leren om je technisch vakmanschap op welke manier dan ook verder te ontwikkelen is te vinden op oZone. Hieronder een aantal trainingen die beschikbaar zijn:

  • Coachen op de werkplek;
  • Solid works;
  • Materiaalkunde;
  • Slijpen basis online;
  • Basisworkshops voor beginnend praktijkopleiders.

Dit is slechts een greep uit het brede aanbod. Op het platform zijn nog meer instructiefilms, animaties, lessen, werkinstructies en opdrachten te vinden. Van lassen, draaien, frezen tot tekeninglezen en materiaalkennis. De leercontent is praktisch en visueel.

Eenvoudig registreren voor e-learnings

Het digitale platform oZone is een handig platform voor medewerkers van metaalbedrijven om kennis te vergaren en te delen. Op het platform is veel lesstof te vinden, die eenvoudig aan te passen is aan het eigen bedrijf. Daarnaast is het ook niet heel complex om eigen lesstof te ontwikkelen.

Wanneer je organisatie is aangesloten bij OOM, dan kunnen medewerkers zich eenvoudig registreren voor een account.