Verhoeven Family of Companies zet met COBOT in op de toekomst

Blijven vernieuwen en verbeteren, dat is één van de belangrijkste pijlers voor de toekomst van Peter van Dijk, stagecoördinator bij Verhoeven Family of Companies. Verhoeven Family of Companies ontwikkelt, produceert en levert systemen voor intern transport, opslag, material handling en maatwerkapparatuur. Bij het moederbedrijf van de twee innovatieve familiebedrijven: Verhoeven Material Handling Family en Verhoeven Bakery Equipment Family hoef je dankzij de huidige modernisering als BBL-leerling nooit stil te zitten.  
  • SMO - COBOTS

Voorbereiden op de toekomst

De 135 koppige organisatie wil zich graag voorbereiden op de toekomst en tegelijk de nieuwe generatie enthousiasmeren voor het vak van metaalbewerking. We zien dat het vak aan het veranderen is en seriewerk, zoals verspanen minder in trek is bij de jeugd. We willen hier daarom graag op inspelen en het vak weer interessant maken voor alle leeftijden. Hoe kan je dit beter doen dan door het moderniseren van je processen met behulp van COBOTS? Peter van Dijk vertelt enthousiast; we hebben nu 7 BBL-leerlingen (4 vanuit SMO) in onze organisatie die we graag willen enthousiasmeren en voorbereiden op de toekomst. Daarnaast willen we onze processen optimaliseren voor de toekomst. Daarom hebben we besloten om de BBL-leerlingen, maar ook onze vaste krachten in de toekomst te laten werken met COBOTS.

Inzet COBOTS

Robotisering maakte al regelmatig deel uit van de eindproducten die Verhoeven wegzet bij haar klanten, zoals bijvoorbeeld in de bakkerijlijn. Echter werkten ze er zelf nog niet eerder mee. De kennis om deze te programmeren moest worden ingekocht omdat zij hier zelf nog onvoldoende mee te maken hadden. Het was tijd om daar verandering te brengen vond Peter. Verhoeven Family of Companies schafte in 2020 de eerste COBOT aan om ermee te leren werken en tevens het programmeren te leren. Hoewel de organisatie wél al bekend is met Robots, is een COBOT toch een ander verhaal. “De COBOT is een robot met gevoel” aldus Peter. “Het apparaat staat niet achter hekken en maakt echt onderdeel uit van de werkvloer. Daarnaast reageert de COBOT wanneer je bijvoorbeeld per ongeluk tegen hem aanstoot, dan stopt hij met zijn werkzaamheden voor enkele seconden om vervolgend zijn werkzaamheden te hervatten of beweegt zelfs veilig terug als nodig.

Flexibel inzetbaar

De KOBOT is programmeerbaar op vele processen in de organisatie en kan dan ook makkelijk verplaatst worden. Het grote voordeel hiervan is dat eenvoudige, herhaaldelijke handelingen kunnen worden uitbesteed aan de COBOT. Hierdoor hebben de medewerkers de ruimte om andere werkzaamheden uit te voeren. Tevens wordt er uiteraard een kostenbesparing gehaald op het proces wat de COBOT uitvoert. Doordat de COBOT non-stop door werkt en geen pauze neemt/fouten maakt behaal je op een eenvoudig proces een zeer hoge efficiëntie. Ook verzet de COBOT werk waarvoor nu onvoldoende personeel is, dat is dus een win-win situatie” vertelt Peter.

Geen banenverlies

“Voor banenverlies hoeft absoluut niemand bang te zijn, er komt eerder werk bij. Wel zullen sommige werkzaamheden veranderen, deze worden afwisselender en uitdagender. Ik verwacht dat we naar een werksituatie gaan waar de medewerkers samenwerken met de COBOTS om tot een optimaal resultaat te komen. We hebben al een SMO-leerling laten kennismaken met het programmeren van de COBOT en hier willen we de overige leerlingen ook graag in meenemen in de toekomst. We zien dat de nieuwe generatie hier erg enthousiast van wordt” vertelt Peter.

Toekomst

De komende periode gaan ze de mogelijkheden van de COBOT verder ontdekken bij Verhoeven Family of Companies. Wanneer de resultaten positief zijn sluit Peter de aanschaf van meerdere COBOTS in de toekomst zeker niet uit. ”Om mee te blijven gaan in de markt is blijven vernieuwen essentieel. We zullen daarom altijd opzoek blijven gaan naar manieren om ons werk nóg beter en efficiënter te blijven uitvoeren” besluit Peter zijn verhaal.