Vakpaspoort Techniek; het complete overzicht van jouw vakmanschap

Al je kwalificaties en certificaten inzichtelijk in één duidelijk overzicht; dat is het Vakpaspoort Techniek. Het Centraal Register Techniek is druk bezig met de ontwikkeling van een veilig en goed werkend kwalificatieregister voor vakspecialisten zoals jij, vakbedrijven en opdrachtgevers. In het register kun je straks veilig en erkend registreren, hierdoor wordt identificatie makkelijk en jouw vakmanschap beter inzichtelijk.

Alles in één overzicht

Met het register laat je in één overzicht zien welke kwalificaties en certificaten je hebt aan (potentiële) opdrachtgevers. In de handige app vind je alle informatie over de kwalificaties en certificaten van vakbedrijven en vakspecialisten in een duidelijk overzicht bij elkaar. Met de app kunnen klanten en opdrachtgevers erkende vakmensen opzoeken. Een enorme tijdswinst en hogere betrouwbaarheid van vakmensen is het resultaat.

Testfase

De app wordt in eerste instantie voor een beperkt aantal mensen beschikbaar gesteld om te kijken hoe de gebruiker hierop reageert. De focus zal hierbij liggen op het achterhalen van de ervaring van de gebruiker en de mogelijke verbeterpunten. De app wordt in eerste instantie beschikbaar gesteld aan een selectie van deelnemers in onderstaande 3 focusgroepen;

  • Vakbedrijven;
  • Vakspecialisten;
  • Opdrachtgevers.

Na de zomer zal worden gestart door het Centraal Register Techniek met het samenstellen van de focusgroepen.

Centraal Register Techniek

In 2019 is het Centraal Register Techniek is opgericht in 2019 vanuit een samenwerking tussen FNV Metaal, CNV Vakmensen, Techniek Nederland, brancheorganisatie NVKL (luchtbehandeling en koudetechniek) en het opleidingsfonds voor de technische installatiebranche Wij Techniek (voorheen OTIB).

Bron: FNV.nl