Stichting Metaal Opleidingen en ROC verlengen de samenwerking met 4 jaar

Goed nieuws voor de metaalbranche; per 1 september jl. is de samenwerking tussen ROC de Leijgraaf en Stichting Metaal Opleidingen (SMO) met 4 jaar verlengd.
“Met het verlengen van het contract is de vakopleiding de komende 4 jaar weer in de regio gewaarborgd ” vertelt Will van Roosmalen, projectmanager SMO. “Hierdoor blijft er een nauwe samenwerking tussen de vakopleiding en het bedrijfsleven, een gunstige ontwikkeling voor de metaalbranche” vult Will aan.

Toekomstplannen

Voor de komende 4 jaar hebben beide partijen mooie plannen op de plank liggen. Zo gaan SMO en ROC de Leijgraaf binnenkort samen om de tafel zitten om de doorlopende leerlijn verder vorm te geven. Hierin zal de visie, koers en innovatie voor de toekomst de leidraad vormen.

 

“We gaan onder andere kijken hoe straks ook leerlingen eventueel rechtstreek in niveau 4 niveau in kunnen stromen, nu is er enkel instroom van de niveau’s 1 t/m 3 mogelijk. Ook gaan we samen met ROC de Leijgraaf ons verder orienteren voor de invulling van een nieuwe opleiding, die van Constructie en Plaattechnoloog niveau 4” aldus Will van Roosmalen.

 

De opleiding Constructie en Plaattechnoloog is een nieuwe (toekomstige) opleiding bij ROC de Leijgraaf. De opleiding kan een vervolg op de BBL-opleiding Allround Constructiewerker zijn.