SMO weer voor twee jaar officieel erkend scholingspool

26 november 2019 heeft de tweejaarlijkse audit plaatsgevonden van het OOM (Opleiding, Ontwikkeling Metaalbewerking) bij de Stichting Metaal Opleidingen. Tijdens de audit werd getoetst of SMO aan de voorwaarde voldoet om als officieel erkende scholingspool erkend te blijven.

Officieel erkend

De Stichting Metaal Opleidingen heeft de audit met vlag en wimpel doorstaan en mag zich dankzij de verlengde SBB-erkenning nog steeds officieel erkend scholingspool noemen tot augustus 2022. Leerlingen die via een Scholingspool hun opleiding volgen, krijgen een maatwerkprogramma dat beter is afgestemd op de behoefte van metaalbedrijven. De leerlingen krijgen naast de theoriedag een extra dag per week de gelegenheid voor de beroepspraktijkvorming in de Scholingspool (buiten het leerbedrijf)*.

Extra zorg en begeleiding

SMO wordt onder andere geprezen voor de extra zorg en begeleiding van leerlingen die behoefte hebben aan extra begeleiding in het leertraject. Daarnaast blijkt het overgrote deel van de aangesloten lidbedrijven erg tevreden te zijn met de leerlingbegeleiding van SMO.

 * bron; www.oom.nl