SMO slaagt wederom voor de audit en is de komende 2 jaar erkend Bedrijfsvakschool Metaaltechniek

Op 23 november 2021 heeft de tweejaarlijkse audit plaatsgevonden van het OOM (Opleiding, Ontwikkeling Metaalbewerking) bij de Stichting Metaal Opleidingen. Tijdens de audit werd getoetst of SMO aan de voorwaarde voldoet om als officieel Bedrijfsvakschool Metaaltechniek erkend te blijven.
  • SMO Officieel Erkend

Officieel erkend

De Stichting Metaal Opleidingen heeft de audit succesvol doorstaan en mag zich wederom voor 2 jaar officieel erkend Bedrijfsvakschool Metaaltechniek noemen tot 22 november 2023. Leerlingen die via de Bedrijfsvakschool Metaaltechniek hun opleiding volgen, krijgen een maatwerkprogramma dat is afgestemd op de behoefte van metaalbedrijven.

De leerlingen krijgen naast de theoriedag een extra dag per week de gelegenheid voor de beroepspraktijkvorming in de Bedrijfsvakschool (buiten het leerbedrijf), waardoor ook de praktijk optimaal aandacht krijgt voor de opleiding. Tijdens de audit werd de Stichting Metaal Opleidingen getoetst op uiteenlopende kwaliteitseisen. Zo werd de intakeprocedure onder de loep genomen en het opstellen van een POP voor iedere leerling. Ook werd gekeken naar de kwaliteit en organisatie van de opleidingsroute. Uiteraard mocht de kwaliteit rondom de begeleiding van de leerlingen hier niet in ontbreken. Tenslotte werd ook de extra beroepspraktijkvorming kritisch bekeken.

Hoge doorstroom naar het bedrijfsleven

SMO wordt onder andere geprezen voor de hoge doorstroom van leerlingen naar de MKB-bedrijven. Na het slagen voor één van de metaalopleidingen van SMO blijft het overgrote deel van de leerlingen werken op contractbasis in het stagebedrijf. Met een slagingspercentage van ruim boven de gestelde norm van 75%, levert SMO de werknemers van de toekomst aan de metaalbranche.

Prettige samenwerking

Het OOM constateert verder een zeer prettige samenwerking met SMO, in het bijzonder geldt dit voor de ontzorgende dienstverlening met betrekking tot de aanvraag van subsidies voor de lidbedrijven. De lidbedrijven waarderen de goede intake en begeleiding van de leerlingen door SMO, dit wordt in de reflectiegesprekken met de aangesloten bedrijven bevestigd. Tevens geven de lidbedrijven aan dat ze de samenwerking met SMO willen intensiveren op het vlak van cursussen en trainingen in de toekomst.