SMO ontwikkelt door! Nieuw gezicht: Hans Voets

Al jarenlang wordt het steeds lastiger om voldoende jongeren te interesseren voor werken en leren in de metaalbranche. Dit komt o.a. door een imagoprobleem: nog steeds wordt werken in de metaalsector geassocieerd met vies en zwaar werk dat weinig verdient. Dit beeld klopt echter al lang niet meer! De metaalbranche heeft namelijk een flinke omslag gemaakt met digitalisering en robotisering en is een schitterende branche geworden om in te werken! De hoogste tijd dus om de metaalbranche op te schudden en het échte beeld van de sector te laten zien. Hoe we dat gaan doen? Voornamelijk door meer de synergie met leerbedrijven, leerlingen, ouders en scholen op te zoeken! En daar gaat met name onze nieuwe collega Hans Voets, naast Will van Roosmalen, per 1 mei a.s. vol energie mee aan de slag.
  • SMO Hans Voets Nieuw Gezicht

Hans Voets – Projectmanager SMO

We verwelkomen Hans als nieuw gezicht van SMO! “Deze kans kon ik niet laten schieten. Ik ben altijd al een praktijkjongen geweest die met zijn handen wilde werken. Leren was niet mijn ding. Na een selectieprocedure werd ik toegelaten tot de Philips bedrijfsschool, die ik met veel plezier heb gevolgd. Daarna kon ik bij Philips gaan werken. Na verschillende doorgroeimogelijkheden, enkele avondstudies en 25 Philips-jaren heb ik de keuze gemaakt om over te stappen naar de uitzendbranche om als senior technical consultant te gaan werken. Op die manier heb ik bij veel verschillende bedrijven een kijkje in de keuken mogen nemen. En ook dat heb ik met plezier gedaan, maar mijn gevoel om écht wat te kunnen betekenen voor mensen en bedrijven is altijd blijven knagen. Deze kans om bij SMO aan de slag te gaan, is daarom natuurlijk een hele mooie vervolgstap”, vertelt Hans.

  • SMO Impressie Metaalbranche

Affiniteit met de metaalbranche

Hans heeft van jongs af aan dus al affiniteit met de elektro- en metaalsector en kan niet wachten om aan de slag te gaan met de deelnemende SMO-bedrijven en leerlingen. Hans vult aan: “Ik snap die SMO-leerlingen, omdat ik uit eenzelfde situatie kom. Ze willen niet de hele week in de schoolbanken zitten. Ze willen juist aan de slag. Ik hoop dat ik de jongeren kan inspireren met mijn eigen verhaal. En over jongeren inspireren gesproken… mijn zoon heeft zelf ook de SMO-opleiding met veel enthousiasme gevolgd! Hij zat op het VMBO in Schijndel waar hij op een gegeven moment de keuze moest maken voor zijn vervolgopleiding. Zelf vond ik het jammer dat hij de elektro-kant niet op wilde. Maar uiteraard ben ik voor hem alleen maar blij dat hij wist welke richting hij wél op wilde: de metaal in. We zijn toen bij de open dag van SMO geweest waar niet alleen mijn zoon, maar ook ik geënthousiasmeerd werd. SMO deed me namelijk heel erg denken aan de Philips Bedrijfsschool van vroeger!”  

Plannen

De afgelopen periode zijn er achter de schermen heel wat plannen gemaakt om SMO beter op de kaart te zetten en continuïteit te kunnen borgen. Groot onderdeel van deze plannen is o.a. een stuk projectmanagement, denk aan:

  • Voorlichting, wervings- en selectieactiviteiten
  • Opleidings- en coördinatieactiviteiten
  • Coördinatie van administratieve activiteiten
  • Bestuurlijke activiteiten en netwerkbijeenkomsten

De rol die Hans hierin concreet gaat innemen is dat hij veel bij de bedrijven, leerlingen en scholen zal zijn om te kijken hoe alle partijen elkaar kunnen versterken. Kortom: hij gaat voor synergie! Hans sluit af: “Ik heb ontzettend veel zin in dit nieuwe avontuur en ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan met de bedrijven, leerlingen en scholen!”

 

Wil je op de hoogte bljiven van de laatste SMO-ontwikkelingen? Houd dan onze social-media kanalen in de gaten!