SMO-leerling Martijn van Kemenade verovert 3e plek bij Skills Heroes Lasser

Enkele weken geleden publiceerden we al een artikel op deze website over SMO-leerling Martijn van Kemenade van ROC de Leijgraaf die zich gekwalificeerd had voor de finale van de Skills Heroes Lasser MAG/BMBE. Van 4 t/m 6 maart was het zover: de beste studenten namen het tegen elkaar op in de strijd om eremetaal. Resultaat: een mooie 3e plek voor lasser Martijn van Kemenade. We gaven hem onlangs nogmaals een belletje om te horen hoe hij deze finale heeft beleefd en hoe hij terugkijkt op zijn prestatie.

Even een stapje terug: de weg naar de finale

Martijn van Kemenade is SMO-leerling, volgt zijn studie bij ROC De Leijgraaf en loopt momenteel stage bij Metaal- en lastechniek Nijnsel. Hij kwam eigenlijk min of meer toevallig terecht bij de voorrondes van de Skills Heroes Lasser. Het was namelijk eerst de bedoeling dat er een eerstejaars en een tweedejaars student van ROC de Leijgraaf mee zouden doen, maar omdat er geen tweedejaars waren mocht Martijn mee. En dat bleek, gezien het eindresultaat, geen verkeerde keuze.

Voor de voorrondes van de Skills Heroes Lasser reisde Martijn af naar het ROC in Zwolle waar hij vervolgens aan de slag ging met het lassen van werkstukken. De week daarop kreeg hij de uitslag die voor hem erg positief uitpakte: hij mocht, als enige van de deelnemers in Zwolle, door naar de finale van de Skills Heroes Lasser. Martijn is deelnemer in de categorie MIG/MAG en Elektrodes.

  • Martijn van Kemenade

De finale: “Gezellig, tevreden en het zat dicht bij elkaar”

Vorige week was het zover: de finale van de Skills Heroes lasser. De finale van de categorie waarin Martijn deelnam, namelijk MIG/MAG en Elektrodes, vond plaats in Drachten bij ROC de Friese Poort. Op de vraag hoe hij de finale en alles daaromheen verder heeft ervaren antwoordt Martijn: “Het waren lange dagen. We zaten een eind verderop op een vakantiepark. Dat was een stuk van de school af, dus we hebben die dagen veel gereisd. Verder was de finale erg goed georganiseerd en hadden we een leuke groep van deelnemers. De hele groep bestond in zijn totaliteit uit 8 lassers uit twee verschillende categorieën. Dat was natuurlijk erg gezellig. In de pauzes die we tussendoor hadden hebben we met zijn alle samen gegeten. Er heerste de hele dag een prettige werksfeer waardoor we fijn hebben kunnen werken.

Over zijn 3e plek is hij tevreden. Martijn: “Ik ben tevreden met de prestatie, een derde plaats. Het zat allemaal erg dicht op elkaar. We hadden voor het werkstuk 12 uur de tijd om het allemaal af te krijgen. Dat was voldoende tijd, ik had zelfs nog een half uur over toen ik alles had opgeleverd. Je zag bij alle deelnemers wel wat plus- en minpunten aan het laswerk, maar de eindresultaten waren vergelijkbaar. Het ging er echt om, zo dicht zat het bij elkaar.”

SMO en ROC De Leijgraaf zijn ontzettend trots op de prestaties van Martijn!