SLB GROUP koploper in certificering voedselveiligheid

In navolging van een deel van onze lassers, hebben nu ook enkele engineers het HDN-certificaat behaald. Hiermee voldoen zij aan de strengste eisen op het vlak van voedselveiligheid. En is de SLB GROUP het eerste bedrijf in Nederland dat zowel HDN-gecertificeerde lassers als engineers in huis heeft. Door binnen onze hele organisatie dezelfde HDN-eisen te hanteren, hebben opdrachtgevers de zekerheid dat wij voedselveilige installaties en machines leveren volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Hygienic Design Network

Hygienic Design Network (HDN) is een landelijk platform van grote producenten, toeleveranciers en toonaangevende instanties binnen de voedingsmiddelenindustrie. Ook de SLB GROUP is met dochterondernemingen RVS NON FERRO en RIJKERS aangesloten bij dit platform. De deelnemende partijen hebben een duidelijk doel voor ogen: het waarborgen van de voedselveiligheid, nu en in de toekomst. Een van de belangrijkste maatregelen is het waarborgen van de geldende Europese normen en richtlijnen voor het ontwerpen en bouwen van machines en procesinstallaties in de foodsector.

Aangescherpte eisen voor voedselveilige installaties

Sinds 2016 verzorgt HDN cursussen om lassers te certificeren volgens aangescherpte eisen. Want de geldende norm NEN-EN-ISO 5817 is volgens alle partijen binnen Platform HDN niet scherp genoeg om de voedselveiligheid te garanderen. Daarom stelt het platform aanvullende laseisen, boven op de Europese regelgeving. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat bij doorwassing schoonmaakmiddelen achterblijven in de leidingen.

Geslaagd certificeringstraject

Lasspecialisten van RVS NON FERRO hoorden bij de eerste groep geslaagden. Hiermee bevestigen we dat onze pijplassen voldoen aan de HDN-norm en de extra eisen die daaraan zijn verbonden. Vanaf dit jaar biedt HDN vergelijkbare certificeringstrajecten voor ontwerpers en constructeurs. Met de recente HDN-certificering van een deel van onze engineers, zetten we dus al in de ontwerpfase de juiste stappen om de voedselveiligheid optimaal te waarborgen. En is onze organisatie koploper op dit gebied.