OOM schiet te hulp; Crisispakket 2.0

Investeren in opleiding en ontwikkeling van medewerkers is nu, in tijden van crisis niet voor alle ondernemers haalbaar. OOM schiet deze bedrijven te hulp met een aantal extra vergoedingen en diensten.
  • SMO Corona Studie 2

Onzekerheid door corona

De coronacrisis zorgt voor een onzeker economisch vooruitzicht. Hierdoor komt de scholing van medewerkers bij veel bedrijven onder druk te staan. Toch is het voor veel bedrijven van groot belang om te blijven werken aan de ontwikkeling van de medewerkers om de dynamiek van de organisatie te behouden en nieuwe kansen te kunnen pakken in de toekomst.

OOM heeft daarom het crisispakket 2.0 samengesteld en schiet de ondernemers te hulp. In het pakket zit een tijdelijke verhoging van de Persoonlijke TrainingsToelage (PTT) evenals de nieuwe regeling ‘Doorstart’ welke zijn gecombineerd met eerdere crisismaatregelen van OOM.

Hogere vergoeding scholingskosten

Één van de regelingen waar de ondernemers op kunnen rekenen is een verhoging van tegemoedkoming in de scholingskosten, ook wel PTT genoemd. Indien de training wordt gevolgd tussen 15 oktober en 1 juli 2021 vergoedt OOM 75 procent van de kosten (max. €1000,-). Kijk hier voor de voorwaarden.

Doorstart

Als tweede regeling heeft OOM de Doorstart ontwikkeld, een regeling die bedoeld is om zoveel mogelijk vakmensen voor de sector te behouden. Hiermee kunnen werknemers van aangesloten OOM-bedrijven bij beëindiging dienstverband gebruik maken van de OOM-dienstverlening tot 6 maanden na uitdiensttreding. Met de regeling kunnen de medewerkers hun vakkennis vergroten en nieuwe vaardigheden opdoen als voorbereiding op een nieuwe functie, denk hierbij aan beroepen in de metaalbewerking waar een tekort aan vakmensen is.

Voor het gebruik van de doorstart dient een aanvraag te worden gedaan door de werknemer bij een van de OOM regionmanagers, hij stelt samen met de werknemer een Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) op. De externe scholing kent een maximale vergoeding van €2.250,-(inclusief BTW) en kan eventueel worden aangevuld met een vergoeding voor een assesment.

Aanmelden is nu al mogelijk, de kandidaat begint dan met een Persoonlijk OpleidingsPlan en eventueel vooraf een assessment. I.v.m. door te voeren wijzigingen in het Belastingplan 2021 kan de scholing pas starten na 1 januari 2021. De doorstarttrajecten zijn mogelijk tot een maximaal aantal deelnemers van 250 personen, voor dit budget geldt: OP=OP. Meer informatie en voorwaarde vind je hier.

Bekijk hier de overige onderdelen van het OOM crisispakket.

 

Bron: Metaalnieuws.nl