Omscholen naar de techniek? Vérine zet de stap!

Vérine uit Volkel is 21 jaar oud en weet het helemaal zeker; ze wil de techniek in! Ze studeerde af op de studie Sport en Bewegen, maar kwam er al snel achter dat de techniek toch meer in haar straatje past. “Mijn ouders zeiden na de middelbare school al dat ik iets in de techniek moest gaan doen, maar ik was eigenwijs en koos voor Sport en Bewegen” grapt Vérine. Na 2 jaar in een draai en freesbedrijf te hebben gewerkt na haar studie wist ze het zeker; ze liet zich omscholen naar de techniek via het SMO-traject!
  • Verine aan het werk

Helemaal op m’n plek!

“Wanneer je eenmaal gewerkt hebt, is het lastig om weer te gaan studeren, een BBL-studie waarbij werken en leren wordt gecombineerd is daarom heel fijn voor mij” vertelt Vérine enthousiast. “Het bedrijf D&W Process Technology hoorde dat ik opzoek was naar een werk-leerplek, zij vertelde me meer over het SMO-traject en de ondersteuning die ze bieden. Ik heb nu het eerste jaar van de studie Allround Constructiewerker gedaan bij D&W Process Technology en ik kan zeggen; ik zit hier helemaal op m’n plek!

Ideale afwisseling van theorie en praktijk

Ik houd me dagelijks bezig met het samenstellen en monteren van voedingsmiddeleninstallaties. Op basis van een tekening ga ik zagen, zetten, lassen, knippen en/of boren, kortom alles wat er maar nodig is om de machine te fabriceren. Het leukste vind ik dat ik lekker met mijn handen kan werken! Daarnaast mag ik soms ook mee op installatie bij de klant en doe ik daarna het onderhoud van de geplaatste machine. Het is gaaf om dan te zien waar de machine terecht komt en om hem in werking te zien! In de praktijk leer je enorm veel, zo heb ik bijvoorbeeld leren lassen afgelopen jaar.

De afwisseling van theorie en praktijk is voor mij ideaal. Ik werk 3 dagen in de week bij D&W Process Technology en ga 2 dagen in de week naar school. Op school krijgen we een dagdeel theorie en een dagdeel praktijkles. De praktijklessen vanuit school zijn heel prettig omdat je merkt dat daar op het bedrijf niet altijd tijd voor is door de hectiek van de dag. En het theoretische gedeelte valt reuze mee, dit zijn maar heel weinig toetsen!

Als het aan mij ligt dan blijf ik de komende jaren nog in de rol van Allround Constructiewerker werken. Het liefst blijf ik dit bij D&W Process Technology doen, we hebben een leuk team en het werk is heel leuk om te doen” besluit Vérine haar verhaal.