Minister Koolmees brengt werkbezoek aan Metaal en Lastechniek Nijnsel

Ontzettend trots en dankbaar, dat was Marco van de Braak, directeur bij Metaal- en Lastechniek Nijnsel na het bezoek van Minister Koolmees. Marco ontving maandag 20 januari de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor een werkbezoek aan zijn bedrijf. 

Zo trots als een pauw

Aangetrokken door het ‘Keep on Learning’ programma waar Marco sinds 2018 ambassadeur voor is was de minister nieuwsgierig naar hoe Marco en zijn team dit in de praktijk aanpakken. Minister Koolmees kreeg een interessante rondleiding en ging zelfs de uitdaging aan om te leren lassen met de lassimulator. ‘’Het is ontzettend leuk om te zien dat de minister zo geïnteresseerd is in de dingen die we doen’’ vertelt Marco zo trots als een pauw.

Keep on Learning programma

Aansluitend aan de rondleiding besprak de minister de campagneresultaten van het ‘Keep on Learning’ programma. Het programma kent een regionale aanpak in Noord Oost Brabant waarbij ‘een leven lang leren en ontwikkelen’ centraal staat. Als onderdeel hiervan zijn Marco en zijn team op dit moment tevens bezig met een duurzaam inzetbaarheidstraject “Het is belangrijk dat je personeel goed in zijn of haar vel zit en ruime ontwikkelmogelijkheden krijgt voor de toekomst, keep on learning is hierbij een way of life geworden’ aldus Marco.

Stichting Metaal Opleidingen

Gedurende het werkbezoek ontmoet de minister ook de SMO-leerlingen Mark, Nick (oud-leerling mechatronica) en Martijn. Metaal en Lastechniek Nijnsel is nauw betrokken bij de Stichting Metaal Opleidingen. Jaarlijks biedt het bedrijf een of meerdere BBL-leerlingen in de richting van metaalbewerking of mechatronica een leer-werkplek. Bij Metaal en Lastechniek Nijnsel krijgen ze de kans om direct mee te werken in de praktijk en zich tot een echte vakman of vakvrouw te ontwikkelen.

Marco, sinds enkele jaren tevens bestuurslid van SMO is actief bezig om hiervoor een doorlopende leerlijn aan te bieden. ’’Ook hier staat een leven lang leren en ontwikkelen centraal’’ geeft hij aan. Met een doorlopende leerlijn hoopt hij de SMO-leerlingen een doorlopend ontwikkelprogramma aan te bieden wanneer zij zijn afgestudeerd en gaan werken in de organisatie. ‘Zo wordt een ‘een leven lang leren’ al aan de start van je carrière gestimuleerd bij Metaal- en Lastechniek Nijnsel“ besluit Marco zijn verhaal.