Investeren in je organisatie? Juist nu!

2020 was een roerig jaar voor veel organisaties. De coronacrisis heeft een grote impact op veel bedrijven zowel in positieve als negatieve zin. Dit geldt zeker ook voor Metaal en Lastechniek Nijnsel. Directeur Marco van de Braak vertelt over zijn ervaringen én zijn (investerings) plannen voor 2021.

Impact coronacrisis

“De coronacrisis heeft natuurlijk invloed gehad op onze dagelijkse bedrijfsvoering en dit is voorlopig nog aan de orde van de dag” vertelt Marco. “Dit merken we bijvoorbeeld in de installatie van machines, normaal gesproken installeren onze monteurs de afgeleverde machines wereldwijd. Door de reisbeperkingen is dit helaas niet mogelijk, met uitgestelde opdrachten tot gevolg. Toch zien we 2021 met vertrouwen tegemoet. We verwachten dat de economie zich langzaam zal herstellen en zien dit gelukkig al terug in de binnenkomende opdrachten. Voor ons is het daarom een goed moment om te investeren in de toekomst om een zo hoog mogelijke kwaliteit te kunnen blijven leveren aan onze klanten.

  • SMO Investeren In Toekomst 2 2

Investeren in de toekomst

Een belangrijke investering is het vervangen van onze huidige zaagmachine voor een Imet KS502. Dit zorgt ervoor dat we nóg nauwkeuriger kunnen werken als voorheen. De nieuwe machine is voorzien van een dubbele geleiding voor het dalen van de zaag. Hierdoor kunnen we grotere afmetingen kokers veel nauwkeuriger precies haaks afzagen, hiermee besparen we tijd in het lasproces wat hierop volgt. Als gezaagde materialen namelijk niet mooi recht gezaagd zijn is het bij RVS (wat wij alleen maar verwerken) een stuk moeilijker om dit te corrigeren tijdens het lassen. Ook omdat RVS veel meer vervormd bij het lassen t.o.v. staal.

Slim omgaan met las gas

Naast de nieuwe zaagmachine hebben we ook geïnvesteerd in de distributie van lasgas binnen de organisatie. In samenwerking met onze gasleverancier Jewagas zijn we overgestapt op een ringleidingsysteem. Het ringleidingsysteem transporteert het lasgas via één systeem naar de verschillende lasplekken binnen ons bedrijf. Een hele verbetering, zowel Arbo technisch als milieutechnisch. Tot nu toe werd dit geregeld met losse gasflessen want een zware fysieke belasting vroeg van onze medewerkers bij het wisselen van de flessen. Ons nieuwe ringleiding systeem wordt gevoed met een pakket gasflessen en krijgt een automatische omschakelfunctie als het ene pakket leeg is en omschakelt naar het andere pakket zodat we nooit zonder gas komen te zitten.

Ook milieutechnisch hebben we hiermee direct de opslag van gassen verantwoord geregeld. Je mag namelijk maar een beperkt aantal gasflessen op voorraad hebben. Ten slotte wordt er een milieuwinst behaalt gezien onze leverancier minder hoeft te rijden naar ons om gas te brengen (minder transportbewegingen).

Kortom, we zijn voorbereid op een nieuw jaar met hopelijk volop nieuwe kansen” besluit Marco zijn verhaal.