“Het mooiste is om de leerlingen te zien (door) groeien!”

Metallure is gespecialiseerd in het volledige ontwerp en productieproces van plaatwerkproducten als staal, RVS en met name aluminium. Ze leveren producten zoals kisten, cabines, schakelkasten en halffabricaten. Jaarlijks kunnen meerdere leerlingen terecht bij Metallure voor een leer/werkplek binnen het SMO-traject.

SMO-lidbedrijf

“We zijn bij Metallure heel blij met het SMO-traject” start Natasja Bekkers, bedrijfsleider enthousiast haar verhaal. “We zijn sinds 1996 al verbonden aan de Stichting Metaal Opleidingen en begeleiden jaarlijks een of meerdere leerlingen door het SMO-traject heen.

Natasja is bedrijfsleider en kijkt mee met de praktijkbegeleiders op de werkvloer. “Als de leerlingen bij ons binnenkomen laten we ze met zoveel mogelijk facetten van het werken in de metaal kennis maken” vertelt Natasja. Zo kunnen ze vervolgens een keuze maken welke richting ze het leukste vinden en hier verder mee gaan. Het mooiste is dat we de leerlingen zien (door) groeien door de jaren heen dat ze bij ons zijn. Tot nu toe zijn alle SMO-leerlingen na de opleiding bij ons blijven werken waar we stiekem best een beetje trots op zijn.

Ontzorgen

Wat voor ons heel belangrijk is, is dat SMO ontzorgt. Door de hectiek van de dag is het als bedrijf soms lastig bijkomende zaken rondom een leerling te regelen. SMO neemt dit voor ons uit handen. Bij SMO is een grote groep bedrijven aangesloten, samen met deze bedrijven blijven we kritisch op het traject en de lesstof die de leerlingen krijgen op school. Door gerichte feedback te geven vanuit het bedrijfsleven kan SMO bijdragen aan een goede aansluiting tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Werken in de techniek

We proberen het werken in de techniek/metaal te stimuleren door jongeren een zaterdagbaan aan te bieden in ons bedrijf. Zo kunnen ze kennismaken met het werken in “de metaal”. We zien dat jongeren het in de praktijk uiteindelijk heel erg naar z’n zin hebben en we ze op die manier kunnen stimuleren om het SMO-traject te starten. Daarnaast doen we mee aan diverse events zoals Techtown Boekel waarin we ons als bedrijf openstellen voor jongeren om te laten zien wat we doen, en hoe leuk het eigenlijk is”.

Toekomst

Bij Metallure kun je terecht voor een opleiding via het SMO-traject in de richting van Plaatwerker (kanten), Lasser, Lasersnijder of Watersnijder. Of het nu crisis is of niet, wij verwelkomen graag nieuwe SMO-leerlingen, het is een waardevolle investering voor de toekomst” besluit Natasja haar verhaal.