Geslaagde Week van de Techniek en Technologie in Oss

20 t/m 25 mei 2019 vond de week van de techniek en Technologie plaats in Oss. Een interessante week waarbij ruim 20 bedrijven in Oss meer dan 800 basischoolleerlingen ontvingen voor een kijkje in de keuken van de techniek. Bij ieder bedrijf wachtte een interessante rondleiding en natuurlijk was er ruimte om zelf aan de slag te gaan met leuke doe-activiteiten gedurende de week.

Techniekdag

De week eindigde op zaterdag 25 mei met de techniekdag bij Spierings Cranes in Oss. Een dag bomvol inzicht over nieuwe technieken en leuke activiteiten om de vele kinderen met ouders, vriendjes en vriendinnetjes, broers en zussen kennis te laten maken met de techniek van de toekomst. Een aantal lidbedrijven van de Stichting Metaal Opleidingen (Ferros Staalbouw, Heurkens en van Veluw, Spierings Cranes, Verhoeven Machinefabriek en Baaijens Metaal) waren aanwezig om o.a. meer te vertellen over leren en werken in de metaal. Ook gaven diverse metaalbedrijven demonstraties in lassen en lasergraveren. Naast de metaaltechniek waren tevens andere disciplines aanwezig zoals de Installatietechniek, Chemische Techniek, Elektro, Grafische Techniek en de Jachtbouw.

Creatieve en nieuwsgierige kinderen (en ouders) konden hun hart ophalen; bij de bouw kon je namelijk ‘metselen’, bij de wegenbouw hadden ze grote kranen in gebruik en er was een ontzettend lange LEGO-opstelling aanwezig.

Kortom de Bedrijven en leerlingen in Oss kijken terug op een zeer geslaagde week van de Techniek en Technologie.