Feestelijke diploma uitreiking SMO

Goed nieuws voor metaalbedrijven in de regio Oss-Uden-Veghel: 24 studenten van SMO hebben hun vakdiploma behaald. De studenten studeerden af in de richtingen Constructiewerker, Allround Constructiewerker, Monteur Mechatronica en 1ste Monteur Mechatronica. I.v.m. Corona was de opzet ook dit jaar nog in een aangepaste vorm; ROC de Leijgraaf en SMO organiseerden een heuse ‘Drive in’ uitreiking op 14 juli in Veghel en spraken in Oss de leerlingen toe in het Stadion van Top Oss op 12 juli.
  • SMO Diplomauitreiking Bijzonder 2

Een bijzondere uitreiking

“Een bijzondere uitreiking dit jaar op 2 verschillende locaties, maar ondanks de aangepaste vorm toch zeker zo gezellig” vertelt Will van Roosmalen, projectmanager SMO. Opvallend dit jaar was de uitreiking in het Stadion van Top Oss. Vanaf het veld werden de studenten toegesproken door de locatiedirecteur Jolanda van Kessel en de Osse burgemeester Wobine Buijs. Vervolgens kregen de studenten het diploma persoonlijk uitgereikt. “Het evenement werd muzikaal begeleid door zanger en presentator Danny Panadero, wat zorgde voor een gezellige sfeer” vertelt Will.

Op de locatie in Veghel werden de leerlingen onthaald doormiddel van een ‘Drive In’. Bij aankomst met de auto op het terrein van ROC de Leijgraaf stond de leerlingen een feestelijke rit langs 5 stands te wachten waarbij het diploma officieel werd ondertekend en uitgereikt. Ook werd er kort stil gestaan bij de afgelopen studiejaren en mocht een hapje en een drankje niet ontbreken.

Positief vervolg

Tijdens een metaalopleiding bij SMO combineren jongeren het praktisch leren op het ROC met het werken bij een metaalbedrijf. En dat werpt zijn vruchten af. “Positief is het dan ook te kunnen melden dat bijna alle kandidaten zeker zijn van een vervolgcontract bij het leerbedrijf of een baan of studie hebben gevonden bij een ander bedrijf binnen de sector” vertelt een trotse Will van Roosmalen.

Van Roosmalen: “Ook heeft een redelijk aantal studenten zich ingeschreven voor een vervolgstudie. Een positieve ontwikkeling gezien er steeds meer vraag komt naar hoger opgeleide vakmensen binnen de metaalbranche”.

SMO-diploma

Bijzonder dit jaar is dat de studenten naast het ROC-diploma voor het eerst ook een apart SMO-certificaat ontvingen. De gediplomeerden kunnen hiermee bij eventuele sollicitaties bij bedrijven aantonen dat ze de uitgebreide vakopleiding hebben gevolgd incl. de praktijkopleiding. Daardoor hebben zij een prima basis gelegd en zijn ze beter voorbereid op een baan binnen de metaalbranche. Bedrijven zien de meerwaarde van de SMO-opleiding zeker in en weten hiermee wat ze in huis halen!