Diploma uitreiking SMO: 20 studenten ontvangen het SMO diploma

Metaalbedrijven in de regio Oss-Uden-Veghel kunnen zich opmaken voor een nieuwe lichting vakmensen: 20 studenten van SMO behaalden deze maand het vakdiploma. Ze studeerden af in de vakrichtingen Constructiewerker, Allround Constructiewerker, Monteur Mechatronica, Eerste Monteur Mechatronica en Verspaner. Daarnaast hebben vijf studenten na de vakantieperiode in september nog één herexamen gepland en hopen dan alsnog hun diploma te behalen. Twee studenten proberen hun opleiding vóór de kerstperiode van dit jaar af te ronden.
  • SMO Diplomauitreiking De Leijgraaf

“We zijn blij dat we na 2 roerige coronajaren dit jaar weer een uitreiking zoals voorheen konden organiseren voor de leerlingen” vertelt Will van Roosmalen, projectmanager SMO. De leerlingen werden in Oss en in Veghel feestelijk welkom geheten samen met enkele familieleden en contactpersonen van bedrijven. Nadat er kort werd stilgestaan bij de afgelopen studiejaren ontvingen de studenten het SMO-diploma én het vakdiploma van het ROC. Na het officiële gedeelte konden de leerlingen een gokje wagen aan de Black Jack tafel waarbij een aantal gelukkigen met mooie prijzen naar huis gingen.

Toekomst in de metaal

“Positief is het te kunnen melden dat alle kandidaten zeker zijn van een vervolgcontract bij het leerbedrijf of een nieuwe baan bij een bedrijf binnen de sector. Ook heeft een groot aantal studenten zich ingeschreven voor een vervolgstudie. Een positieve ontwikkeling gezien er nog steeds veel vraag is naar hoger opgeleide vakmensen binnen de metaalbranche” besluit Will van Roosmalen zijn verhaal.

Foto’s Diploma uitreiking

Bekijk de foto’s via de link voor een impressie van de gezellige middag;