Diploma drive in; 25 studenten ontvangen SMO Diploma

Goed nieuws voor metaalbedrijven in de regio Oss-Uden-Veghel: 25 studenten van SMO hebben hun vakdiploma behaald. Daarnaast zijn er 2 leerlingen die in september nog de laatste zaken afwikkelen en in oktober het diploma alsnog zullen behalen. De studenten studeerden af in de richtingen (allround) constructiewerker, (allround) plaatwerker en (eerste) monteur mechatronica. I.v.m. Corona was de opzet anders dan andere jaren; ROC de Leijgraaf en SMO organiseerde een heuse ‘Drive in’ uitreiking op 6 en 9 juli.

Een bijzondere uitreiking

“Een bijzondere uitreiking dit jaar, we zijn blij dat we het toch samen feestelijk af kunnen sluiten ondanks de coronamaatregelen” vertelt Will van Roosmalen, projectmanager SMO. Bij aankomst met de auto op het terrein van ROC de Leijgraaf stond de leerlingen een feestelijke rit langs 5 stands te wachten waarbij het diploma werd uitgereikt en officieel ondertekend. Ook werd er kort stil gestaan bij de afgelopen studiejaren en mocht een hapje en een drankje niet ontbreken. Om het samen te vieren brachten de leerlingen maximaal 3 familieleden of vrienden mee in de auto.

Positief vervolg

Tijdens een metaalopleiding bij SMO combineren jongeren leren op het ROC en werken bij een metaalbedrijf. En dat werpt zijn vruchten af. “Positief is het dan ook te kunnen melden dat van de 25 geslaagden inmiddels alle kandidaten zeker zijn van een vervolgcontract bij het leerbedrijf of een baan of studie hebben gevonden bij een ander bedrijf binnen de sector” vertelt een trotse Will van Roosmalen.

Van Roosmalen: “Wat opvalt is dat dit jaar relatief veel studenten ervoor kiezen om door te studeren. 15 van de 25 leerlingen heeft zich ingeschreven voor een vervolgstudie. Een positieve ontwikkeling gezien er steeds meer vraag komt naar hoger opgeleide vakmensen binnen de metaalbranche”. 

Samenwerking tussen scholen en bedrijfsleven

De vraag naar geschoolde metaalbewerkers in Noordoost-Brabant wordt de laatste jaren alleen maar groter. Door onderwijs en bedrijfsleven met elkaar te verbinden speelt SMO hierop in. Bedrijven die zich aansluiten bij SMO hebben een streepje voor bij het plaatsen van nieuwe metaalstudenten.