De voorlichtingsrondes zijn begonnen!

Vanaf 7 november is de Stichting Metaal Opleidingen op pad om voorlichting te geven over het SMO-traject. “Het is een belangrijke eerste kennismaking met het metaalvak” geeft Will van Roosmalen aan. “Het is goed om de leerlingen al in een vroeg stadium kennis te laten maken met de mogelijkheden binnen de metaalbranche” vertelt Will enthousiast. Hij bezoekt 5 vmbo-scholen in de regio Oss/Uden/Veghel om toekomstige MBO-leerlingen enthousiast te maken voor het metaalvak. Onderstaande scholen worden bezocht; Elde College Schijndel Udens College Fioretti College Veghel Het Hooghuis Oss Commanderij College Gemert De voorlichtingsmomenten zijn er zowel voor de leerlingen, als voor de ouders. De leerlingen zullen op de hoogte worden gebracht in de klas. Voor de ouders zijn er aparte informatieavonden. Interesse? Opgeven voor de informatiebijeenkomsten voor ouders kan via de desbetreffende VMBO-school. Tip! 6 februari is er een open informatieavond over de verschillende metaalopleidingen bij ROC de Leijgraaf van 18.00 tot 20.00 uur.

Meer informatie/meelopen

“Leerlingen die enthousiast zijn geworden over het metaalvak hebben de mogelijkheid om in het derde en vierde jaar eens mee te lopen in een van de metaalbedrijven doormiddel van een snuffelstage. De leerling loopt dan 1 á 2 weken mee in het bedrijf en maakt kennis met het werken in de metaalbranche. Aanmeldingen hiervoor verlopen via de VMBO School” geeft Will aan.

Heb je na de voorlichting nog vragen en/of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met de Stichting Metaal Opleidingen. Er zijn uiteraard mogelijkheden tot het plannen van een persoonlijk gesprek.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Inschrijven voor de opleiding kan via het aanmeldformulier van SMO-Metaalopleidingen op de website. Na aanmelding zal SMO-contact opnemen met je om een intakegesprek te plannen. In het intakegesprek kijkt SMO naar je wensen en koppelt deze aan een geschikt leerbedrijf zodat jij in September 2020 direct kunt starten met het BBL-traject.

Meer informatie!? Neem contact op met de Stichting Metaal Opleidingen.