De eerste virtuele beurs voor de maakindustrie is van start

In een eerder artikel vertelden we al over de ‘TechniShow/ESEF Maakindustrie’ die werd uitgesteld vanwege het coronavirus. Het coronavirus zorgt ervoor dat veel events niet door kunnen gaan. Hier hebben Fried Kaanen, Metaalunievoorzitter, en Rolf Elling, hoofdredacteur bij Vraag en Aanbod, een oplossing voor bedacht. Zij kwamen namelijk met het idee om de eerste virtuele beurs voor de Nederlandse maakindustrie ‘Midden in de Maak’ te organiseren, waar organisaties zich kunnen presenteren. Deze beurs is afgelopen dinsdag 15 september van start gegaan en zal online plaatsvinden tot en met 9 oktober a.s. De beurs is te bezoeken via www.middenindemaak.nl.
  • SMO - Virtuele beurs - Bril VR

Ontmoetingsplaats voor de maakindustrie

Joachim Driessen, CEO bij Mybusinessmedia, vertelt dat de virtuele beurs is bedoeld om de Nederlandse maakindustrie dichter bij elkaar te brengen. Joachim Driessen: “Bedrijven en bezoekers krijgen de kans om innovaties te tonen en/of te ontdekken. Bijvoorbeeld een machineleverancier die de nieuwste ontwikkelingen laat zien of juist een nieuwe organisatie die laat zien wat ze in huis hebben. Het online platform is dé ontmoetingsplaats voor de maakindustrie.”

Aanvulling op fysieke beurzen

‘Midden in de Maak’ is volgens Tom Visser, online manager, een aanvulling op de fysieke beurzen: “Deze ontwikkeling is in Amerika en Azië al bezig. Daar zijn de afstanden natuurlijk groter, waardoor online beurzen een ideale uitkomst zijn. Bezoekers kunnen op de virtuele beurs ook al een voorproefje krijgen op de fysieke beurs. Zo kunnen zij alvast bepalen welke bedrijven zij willen gaan zien/spreken.”

3D Beursstands

De deelnemende bedrijven hebben allemaal een 3D beursstand gebouwd. Deze stands zijn ingericht met producten, demo’s, machines en video’s. Door de chatfunctie kunnen bezoekers direct contact maken met de standhouders. Ook folders en flyers worden aangeboden op deze virtuele beurs. De beurshal is vergelijkbaar met Google Street View. Bezoekers hebben namelijk een overzicht van 360 graden. Ook worden er op deze beurs webinars en seminars georganiseerd.

Bronnen voor dit artikel: https://metaalunie.nl/Details/2020/09/15/Eerste-virtuele-beurs-maakindustrie-geopend-door-Fried-Kaanenhttps://www.engineersonline.nl/nieuws/id33249-virtuele-beurs-voor-de-maakindustrie-gaat-van-start.html