Breng jouw metaalbedrijf onder de aandacht via Stichting Metaal Opleidingen!

Stichting Metaal Opleidingen wil via deze weg bedrijven die actief zijn in de metaalsector en lid zijn van SMO oproepen om zichzelf sterker te profileren naar buiten toe. Door een kijkje in de keuken van je bedrijf te geven en aan de regio te laten zien wat er zich allemaal binnen de muren van je bedrijf afspeelt zet je jouw bedrijf in een positief daglicht. Dat zorgt enerzijds voor meer bekendheid van je bedrijf en anderzijds draagt het natuurlijk bij aan de bekendheid van de metaalsector in de regio Oss-Uden-Veghel.

Jongeren enthousiast maken voor de metaalbranche

De metaalbranche is een boeiende sector waar volop werkgelegenheid is. Er zijn momenteel echter een aantal trends gaande die een bedreiging vormen voor de metaalsector. Zo zien we in de regio Oss, Uden en Veghel, waar Stichting Metaal Opleidingen actief is, een ontgroening van 10-15%. Simpel gezegd is er dus sprake van een afname in het aantal jongeren. Daarnaast kiezen veel jongeren hier in de regio, in vergelijking met andere regio’s, eerder voor de zogenaamde ‘algemene opleidingen’. Kortom, het is van groot belang dat we als SMO, metaalbedrijven in de regio Oss-Uden en Veghel en het ROC de handen ineen blijven slaan voor promotie van werken in de metaalsector. Zo stimuleren we samen dat jongeren enthousiast worden voor een opleiding in de metaalbranche.

Kom in beeld bij (toekomstige) SMO-leerlingen

Door jezelf als bedrijf open te stellen voor de buitenwereld kom je in beeld bij toekomstige leerlingen, bij hun ouders, decanen, docenten en andere betrokkenen. Wanneer je dat maar vaak genoeg doet, of juist als club bedrijven samen maar vaak genoeg doet, en dat ook nog op een leuke manier weet te brengen, trek je de aandacht van (toekomstige) leerlingen; jouw toekomstige werknemers! Veel mensen zien de bedrijven alleen maar van buiten, maar weten niet wat er zich binnen de bedrijfsmuren allemaal afspeelt en hoe dat in zijn werk gaat. Een gemiste kans!

Profiteer van het bereik en de ondersteuning van SMO!

Wil je als lid-bedrijf van SMO je organisatie aan de buitenwereld laten zien? Neem dan vandaag nog contact op met Stichting Metaal Opleidingen. Wij hebben via onze website, sociale media kanalen, maandelijkse nieuwsbrief en ons netwerk een groot bereik en kunnen daardoor op diverse manieren ondersteunen met promotie, communicatie en advies. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het laten schrijven van een artikel dat wordt gepubliceerd op onze website.Dit artikel wordt meegenomen in onze maandelijkse nieuwsbrieven en wordt verspreid op onze sociale media kanalen zoals Twitter, Linkedin en Facebook.
  • Jezelf presenteren op één van onze voorlichtingsdagen. Zo maken (toekomstige) leerlingen kennis met jouw bedrijf.
  • Het organiseren van bedrijfsbezoeken en stages bij jouw bedrijf voor zowel leerlingen als docenten.
    In overleg zijn er zeker nog allerlei andere mogelijkheden.

Heb je leuk bedrijfsnieuws te melden, wil je een interview geven, heb je een SMO-leerling in je bedrijf of heb je bijvoorbeeld een nieuwe machine of nieuwe technieken omarmd? Of heb je juist een ander leuk idee om de metaalbranche te promoten? Laat het ons weten. Samen maken we de metaalbranche sterker! Interesse? Neem dan contact op.