24 studenten geslaagd voor SMO – metaalopleiding

Mooi nieuws voor metaalbedrijven in de regio Oss-Uden-Veghel: 24 studenten van SMO hebben hun vakdiploma behaald. Daarnaast zijn er 4 leerlingen die in september nog de laatste zaken afwikkelen en in oktober het diploma alsnog zullen behalen. De studenten studeerden af in de richtingen (allround) constructiewerker, (allround) plaatwerker en (eerste) monteur mechatronica. Dinsdag 9 juli namen de geslaagden hun diploma in ontvangst tijdens een feestelijke uitreiking in Dome-X.
  • SMO diploma uitreiking

Geslaagde uitreiking

Bij de diploma-uitreiking waren naast vrienden, familie en opleiders ook vertegenwoordigers van metaalbedrijven in ruime getale aanwezig. Tijdens een metaalopleiding bij SMO combineren jongeren leren op het ROC en werken bij een metaalbedrijf. En dat werpt zijn vruchten af. “Positief is het dan ook te kunnen melden dat van de 28 geslaagden inmiddels alle kandidaten zeker zijn van een vervolgcontract bij het leerbedrijf of een baan hebben gevonden bij een ander bedrijf binnen de sector” vertelt een trotse Will van Roosmalen, projectmanager SMO.

Van Roosmalen: “Wat opvalt is dat dit jaar relatief veel studenten op niveau 3 en 4 zijn afgestudeerd. Ook zien we een ontwikkeling dat de geslaagde leerlingen willen doorstuderen en/of bijscholen om het huidige opleidingsniveau nog verder te verhogen. Een positieve ontwikkeling gezien er steeds meer vraag komt naar hoger opgeleide vakmensen binnen de metaalbranche”.

Meer vraag naar vakmensen op hoog niveau

Dankzij het aantrekken van de economie en daarmee een grote stijging van het aantal banen binnen de metaalbranche is er op dit moment volop werk voor de afgestudeerde kandidaten. Bedrijven staan te springen om goede vakmensen, en daarom is het ook niet gek dat alle SMO studenten direct na afstuderen reeds een baan hebben gevonden.

Samenwerking tussen scholen en bedrijfsleven

Door vergrijzing en de bovengemiddelde economische groei in de regio Noordoost-Brabant wordt de vraag naar geschoolde metaalwerkers alleen maar groter. Door onderwijs en bedrijfsleven met elkaar te verbinden speelt SMO hierop in. Bedrijven die zich aansluiten bij SMO hebben een streepje voor bij het plaatsen van nieuwe metaalstudenten.

Bekijk alle foto’s van de diploma uitreiking