Voor zij-instromers
Een zij instromer?
Ben jij iemand met een baan die (nog) niet in de metaalbranche* werkzaam is, maar dat wel zou willen? Of ben je misschien iemand die (door welke oorzaak dan ook) al een tijdje niet meer werkt maar wel een stap in de metaalbranche wil zetten? Of wellicht val je meer onder de categorie wel/niet afgeronde studie gedaan, maar wil je de overstap maken naar een baan in de metaalbranche waarvoor je niet (volledig) opgeleid bent. Hoe dan ook, misschien is een zij-instroomtraject dan iets voor jou.
*metaalbranche = o.a. lassen – constructie – plaatwerk – mechatronica – werkvoorbereiding – producttechnicus – verspaning
Een opleiding via SMO heeft veel voordelen:
- Technieken en vaardigheden aanleren tijdens de opleiding (2 dagen) én praktijkervaring opdoen bij het leerbedrijf (3 dagen)
- Een salaris voor 5 dagen in de week!
- Goede begeleiding op school én in het leerbedrijf
- Persoonlijke aandacht. Als er bijvoorbeeld iets is dat jij graag wilt bijleren, dan kunnen wij hier tijdens de opleiding extra aandacht aan besteden
- Je krijgt bij ons een brede basis, zodat je alle werkzaamheden van het vak kan uitvoeren
- Je krijgt alle competenties die je moet kennen voor de proeve van bekwaamheid al tijdens de dagen op de opleiding
- Uitzicht op een baan bij je leerbedrijf na je opleiding. Bij SMO hebben wij met de leerbedrijven de afspraak dat afgestudeerden in principe aan de slag gaan bij hun leerbedrijf
- Bij SMO haalt 80-90% van de leerlingen zijn of haar diploma
Maatwerk
Elke zij-instromer is uniek.
Als zij-instromer ben je niet direct volledig inzetbaar voor je nieuwe beroep, hoeft ook niet. Maar je hoeft ook niet helemaal bij het begin te beginnen voor wat betreft omscholing. Je toekomstige werkgever zal het als een groot voordeel ervaren dat je als zij-instromer vanuit werk naar werk ervaring en kennis meeneemt vanuit je vorige vakgebied of beroep. Er zal geïnventariseerd worden waarvoor jouw scholing nodig is en daar zal een plan van aanpak voor opgemaakt worden. Dat kan bv door het volgen van een BBL-opleiding, maar scholing door middel van modulaire lesblokken kan ook in beeld komen. Maatwerk dus!
Wat kan SMO voor je betekenen?
In een persoonlijk gesprek gaan we je profiel opstellen. Daarbinnen maken we een inschatting van het niveau dat bij je past. Wat zijn je persoonlijke kwaliteiten? Waar ben je echt goed in en waar iets minder? Welke technische functie binnen de metaalbranche past het beste bij je? We bekijken welke SMO-lidbedrijven in beeld komen en zorgen voor een warm contact.
Als je een akkoord hebt met een van de SMO-lidbedrijven zal de juiste vorm van omscholing worden opgemaakt. Vanzelfsprekend zal dit in overleg met bedrijf – medewerker – onderwijsinstelling plaats vinden. Het doel is dat jij op school de afgestemde opleiding (theorievakken en praktische vaardigheden) gaat volgen en op je leerwerkplek met je collega’s kan samenwerken. Tijdens je omscholing zorgt SMO voor ondersteuning en bewaakt de voortgang. Tijdens het traject zijn in overleg aanpassingen mogelijk. Dus zoals al eerder aangegeven: Maatwerk.
Meld jezelf aan voor een SMO-opleiding!
Ben je na het lezen van bovenstaande informatie enthousiast geworden? Begin dan aan het zij-stroom traject waar jij gelukkig van wordt. Meld je aan via de button of neem contact met ons op!