Werkvoorbereider Fabricage

Als werkvoorbereider fabricage heb je een spilfunctie binnen jouw organisatie. Je hebt zowel een uitvoerende als begeleidende rol.

Inhoud

Zelfstandig of in een klein team bouw je aan complete machines. Daarin ben jij verantwoordelijk voor je eigen werk. Je gebruikt diverse technieken, waaronder buigen, kanten en walsen, maar ook boren, zagen, snijden, lassen en monteren. Daarnaast houd je toezicht op de ondersteunende machinebouwers. Daarbij heb jij als leidinggevende de eindverantwoordelijkheid. Jij zorgt er dus voor dat alle werkzaamheden goed en volgens plan uitgevoerd worden. Goed opgeleide werkvoorbereiders zijn van onschatbare waarde. Gaan er onder jouw toezicht heel veel belangrijke producten geproduceerd worden?

Na je opleiding

Na je opleiding ben je in het bezit van het vakdiploma Werkvoorbereider fabricage niveau 4 én het SMO-certificaat. Met deze papieren op zak en de geleerde vaardigheden, kan je op veel plekken aan de slag. Er is namelijk veel vraag naar goed opgeleide werkvoorbereiders! Via SMO kan je in principe altijd blijven werken bij je leerbedrijf. Mocht dit om een of andere reden toch niet lukken, dan helpen wij je bij het zoeken naar een baan.