Monteur Mechatronica

Machines, werktuigen of installaties die elektronisch bestuurd worden; als monteur mechatronica weet jij hier alles van. Je leert hoe je op al deze verschillende apparaten handelingen moet uitvoeren. Denk aan bekabeling aanbrengen en aansluiten, hydraulische en pneumatische leidingen plaatsen en elektrisch schakelmateriaal monteren. Bovendien ga jij aan de hand van werktekeningen, voorbeelden en uitleg machineonderdelen samenstellen (monteren) en assembleren tot één geheel.

Inhoud

Jij leert dus hoe je én machines, werktuigen of installaties (soms compleet, soms een deel) in elkaar moet zetten én hoe je deze moet onderhouden. Hierdoor zul jij zeer complete kennis en vaardigheden op doen binnen de Mechatronica en kan jij straks bij allerlei bedrijven aan de slag, ongeacht wat zij maken!

Na je opleiding

Na je opleiding ben je in het bezit van het vakdiploma Monteur Mechatronica niveau 2 én het SMO-certificaat. Met deze papieren op zak en de geleerde vaardigheden, kan je een hoop kanten op in de metaaltechniek. Via SMO kan je in principe altijd blijven werken bij je leerbedrijf. Mocht dit om een of andere reden toch niet lukken, dan helpen wij je bij het zoeken naar een baan.

Met een BBL 2 diploma op zak kan jij je ook aanmelden voor een BBL 3 opleiding. In de richting Mechatronica betekent niveau 3 dat je leert om je werkzaamheden zelfstandig voor te bereiden en uit te voeren. De verantwoordelijkheid ligt dan ook bij jou. Zo word je dé vakspecialist in de regio Oss-Veghel-Uden.