Medewerker productietechniek | Uitstroomrichting Verspaningstechnoloog

Tijdens de opleiding Medewerker Productietechniek – Uitstroomrichting Verspaningstechnoloog niveau 4 leer je hoe je complexe producten maakt met behulp van innovatieve verspanende technieken. Denk hierbij aan producten voor de auto- en vliegtuigindustrie en aan onderdelen van medische apparatuur. Voor de fabricage zal je onder meer te maken krijgen met CNC machines, waarmee je zelfstandig leert werken. Jij wordt een vaktechnische precisieverspaner!

Inhoud

Je gaat met verschillende technieken aan de slag. Zo ga je CNC programmeren, CNC machines bedienen, technisch tekenen, technische problemen oplossen en verschillende typen productieprocessen optimaliseren.

Als Verspaningstechnoloog ga je zelf aan de slag en ligt de verantwoordelijkheid bij jou. Je zal aan de hand van werktekeningen of mondelinge uitleg instructies krijgen. Met deze informatie ga jij vervolgens zelf aan de slag. Jij bepaalt dus zelf hoe jij je werk uitvoert. Op dit niveau wordt het wel steeds belangrijker dat de verwachte doorlooptijd van het project behaald wordt. Natuurlijk zijn er altijd mensen om te helpen en aan wie je vragen kan stellen.

Je zal dus opgeleid worden tot een zelfstandig vakman-of vrouw, die het verschil kan maken in de metaaltechniek!

Na je opleiding

Na je opleiding ben je in het bezit van het vakdiploma Verspaningstechnoloog én het SMO-certificaat. Met deze papieren op zak en de geleerde vaardigheden, kan je een hoop kanten op in de metaaltechniek. Via SMO kan je in principe altijd blijven werken bij je leerbedrijf. Mocht dit om een of andere reden toch niet lukken, dan helpen wij je bij het zoeken naar een baan. Als gediplomeerd Verspaningstechnoloog kan je in principe bij elk bedrijf met verspanende technieken aan de slag en ben je een waardevolle aanwinst voor ieder bedrijf.