Medewerker productietechniek | Uitstroomrichting Verspaner

Voor heel veel producten is het noodzakelijk dat losse onderdelen precies in elkaar passen. Denk aan machines voor ziekenhuizen, luchtvaart of defensie. Hiervoor is het nodig dat gaten en gleuven precies de juiste afmeting hebben en dat elk onderdeel exact de juiste vorm heeft. Dit belangrijke werk is het werk van een verspaner.

Inhoud

Tijdens de opleiding zul je (computergestuurde) draai- en freesmachines bedienen. Met deze machines ga je materialen als staal, rvs, aluminium en kunststof in de juiste vorm maken. Dit doe je aan de hand van werktekeningen. Je leert hoe je werktekeningen maakt en hoe je ze moet lezen. Ook ga je zelf een werkstuk opspannen. Daarnaast leer je ook draaien en frezen.

Na je opleiding

Na je opleiding ben je in het bezit van het vakdiploma Verspaner niveau 2 én het SMO-certificaat. Met deze papieren op zak en de geleerde vaardigheden, kan je een hoop kanten op in de metaaltechniek. Via SMO kan je in principe altijd blijven werken bij je leerbedrijf. Mocht dit om een of andere reden toch niet lukken, dan helpen wij je bij het zoeken naar een baan.

Met een BBL 2 diploma op zak kan je je ook aanmelden voor een BBL 3 opleiding. In de richting Verspaner betekent niveau 3 dat je leert zelfstandig je werkzaamheden voor te bereiden en uit te voeren. Zo zul je leren om zelf de machines te programmeren. Jij hebt dan meer verantwoordelijkheid. Zo word je dé vakspecialist in de regio Oss-Veghel-Uden.