Medewerker productietechniek | Uitstroomrichting Plaatwerker

Als plaatwerker sta jij aan het begin van de productie van talloze belangrijke producten. Denk aan transportmiddelen, machines voor de gezondheidzorg en zelfs gebouwen. Jij bewerkt dunne metalen platen van allerlei verschillende materialen. Deze kunnen worden ingezet voor heel veel verschillende producten, net wat de klant vraagt.

Inhoud

Tijdens je opleiding leer je hoe je metalen platen moet meten, snijden/knippen, buigen en kanten. Dit doe je met behulp van verschillende apparaten, zoals kantbanken, zetbanken en lasersnijders. Het plaatwerk doe je aan de hand van werktekeningen en onder begeleiding van een leidinggevende.

Na je opleiding

Na je opleiding ben je in het bezit van het vakdiploma Plaatwerker niveau 2 én het SMO-certificaat. Met deze papieren op zak en de geleerde vaardigheden, kan je een hoop kanten op in de metaaltechniek. Via SMO kan je in principe altijd blijven werken bij je leerbedrijf. Mocht dit om een of andere reden toch niet lukken, dan helpen wij je bij het zoeken naar een baan.

Met een BBL 2 diploma op zak kan je je ook aanmelden voor een BBL 3 opleiding. In de richting Plaatwerker betekent niveau 3 dat je leert om volledig zelfstandig je werkzaamheden voor te bereiden en uit te voeren. De verantwoordelijkheid ligt dan volledig bij jou. Zo word je dé vakspecialist in de regio Oss-Veghel-Uden.