Medewerker productietechniek | Uitstroomrichting Constructiewerker

Tijdens de opleiding Medewerker Productietechniek – Uitstroomrichting Constructiewerker leer je onder andere hoe jij onderdelen van aluminium, staal of RVS het beste kan lassen en eventueel samenstellen. Als Constructiewerker kan jij straks helpen om van losse onderdelen belangrijke, goedwerkende producten te maken. Of het nu gaat om het aan elkaar lassen van onderdelen voor een stadsbus, het bewerken van materiaal voor een grote brug of het samenstellen van onderdelen voor een eindproduct in de voedselindustrie, alles komt voorbij in dit mooie vak.

Inhoud

Aan de hand van werktekeningen en onder begeleiding van een leidinggevende leer jij hoe je verschillende materialen bewerkt. Dit kan door middel van verschillende technieken zoals boren, tappen, afkorten en vooral lassen en monteren. Ook ga je verschillende machines bedienen.

Tijdens deze opleiding zal je ook nog eens twee NIL-lascertificaten behalen. Dit zit via SMO bij de opleiding inbegrepen en dus hoef je dit niet op een later tijdstip te doen en ook worden de kosten hiervoor (gemiddeld €3000) volledig vergoed. Dit is uniek voor een BBL-opleiding.

Na je opleiding

Na je opleiding ben je in het bezit van het vakdiploma Constructiewerker én het SMO-certificaat. Met deze papieren op zak en de geleerde vaardigheden kan je een hoop kanten op in de metaaltechniek. Na het behalen van je diploma kan je in principe altijd blijven werken bij je leerbedrijf.

Met een BBL 2 diploma op zak kan je je ook aanmelden voor een BBL 3 opleiding. In de richting Constructiewerker betekent niveau 3 dat je leert om volledig zelfstandig je werkzaamheden voor te bereiden en uit te voeren. De verantwoordelijkheid ligt dan volledig bij jou.