Medewerker productietechniek | Uitstroomrichting Basislasser

Lassen is ontzettend belangrijk werk. Als lasser zorg je ervoor dat machines voor bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie en transport gemaakt kunnen worden. Tijdens de opleiding ga je aan de slag met materialen als staal, rvs en aluminium. Via druk en warmte maak je deze materialen vloeibaar zodat je ze kunt versmelten. Verder leer je alles over de verschillende materiaalsoorten en lastechnieken. Onder begeleiding zul je allerlei lasopdrachten uitvoeren.

Inhoud

Tijdens deze opleiding zal je ook nog eens twee NIL-lascertificaten behalen. Dit zit bij de opleiding inbegrepen en dus hoef je dit niet op een later tijdstip te doen en ook worden de kosten hiervoor (gemiddeld €3000) volledig vergoed. Dit is uniek voor een BBL-opleiding.

Na je opleiding

Na je opleiding ben je in het bezit van het vakdiploma Basislasser én het SMO-certificaat. Met deze papieren op zak en de geleerde vaardigheden kan je een hoop kanten op in de metaaltechniek. Via SMO kan je in principe altijd blijven werken bij je leerbedrijf. Mocht dit om een of andere reden toch niet lukken, dan helpen wij je bij het zoeken naar een baan.

Met een BBL 2 diploma op zak kan je je ook aanmelden voor een BBL 3 opleiding. In de richting Lassen betekent niveau 3 dat je leert om volledig zelfstandig je werkzaamheden voor te bereiden en uit te voeren. De verantwoordelijkheid ligt dan volledig bij jou.