Medewerker productietechniek | Uitstroomrichting Allround Plaatwerker

Tijdens de opleiding Allround Plaatwerker niveau 3 word je opgeleid tot een zelfstandig werkend vakman- of vrouw. Je zal de technieken leren die noodzakelijk zijn voor het maken van onmisbare producten. Plaatwerk is nagenoeg overal, denk aan de gezondheidzorg, in gebouwen en ook in vervoersmiddelen zoals treinen en auto's.

Inhoud

Je gaat voor een groot deel werken met computergestuurde machines, maar je gaat ook handmatig te werk. Je zal belangrijke technieken leren zoals het meten, snijden, kanten, zetten en assembleren van metalenplaten. De onderdelen die jij maakt, zullen worden gebruikt voor de samenstelling van complete plaatconstructies.

Zoals gezegd word je opgeleid tot een zelfstandig werkend vakman- of vrouw. Dit wil zeggen dat je leert om zelfstandig je werkzaamheden uit te voeren. Je zult wel instructies krijgen van een leidinggevende of via werktekeningen, maar je gaat zelf bepalen hoe je het gaat aanpakken. Op deze manier word je opgeleid tot dé plaatwerker van de regio Oss-Veghel-Uden.

Na je opleiding

Na je opleiding ben je in het bezit van het vakdiploma Plaatwerker niveau 3 én het SMO-certificaat. Met deze papieren op zak en de geleerde vaardigheden, kan je een hoop kanten op in de metaaltechniek. Via SMO kan je in principe altijd blijven werken bij je leerbedrijf. Mocht dit om een of andere reden toch niet lukken, dan helpen wij je bij het zoeken naar een baan. Als zelfstandig plaatwerkspecialist ben je een aanwinst voor ieder bedrijf die iets doet met Plaatwerk.