Medewerker productietechniek | Uitstroomrichting Allround Lasser

Lassen is ontzettend belangrijk werk. Als lasser zorg je ervoor dat machines voor bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie en transport gemaakt kunnen worden. Als allround lasser ben je een zelfstandig werkend vakman- of vrouw. Je leert alles wat een basislasser ook kan: zagen, boren, buigen, verbinden en natuurlijk lassen. Het verschil? Jij wordt een officieel gecertificeerde lasser. Dit betekent dat jij mag werken aan producten die aan allerlei veiligheidsvoorschriften moeten voldoen. Je bent vaak ook verantwoordelijk voor de eindcontrole.

Inhoud

Tijdens deze opleiding zal je ook nog eens twee NIL-lascertificaten behalen. Dit zit bij de opleiding inbegrepen en dus hoef je dit niet op een later tijdstip te doen en ook worden de kosten hiervoor (gemiddeld €3000) volledig vergoed. Dit is uniek voor een BBL-opleiding.

Na je opleiding

Na je opleiding ben je in het bezit van het vakdiploma Allround Lasser niveau 3 én het SMO-certificaat. Met deze papieren op zak en de geleerde vaardigheden, kan je een hoop kanten op in de metaaltechniek. Jij bent nu een namelijk een zelfstandig vakman- of vrouw. Bedrijven staan in de rij voor goed opgeleide vakmensen zoals jij! Via SMO kan je in principe altijd blijven werken bij je leerbedrijf. Mocht dit om een of andere reden toch niet lukken, dan helpen wij je bij het zoeken naar een baan.