Een jaar projectmanager bij SMO: een jaar vol groei en positieve energie!

Je bent nu precies een jaar werkzaam als projectmanager SMO, hoe is dit jaar je bevallen?

De quote ‘kers op de taart’ wordt vaak gebruikt. Nou, zo voelt het voor mij om als projectmanager van SMO mijn werkzaamheden uit te mogen voeren. Ik heb heel veel kennis en ervaring van Will van Roosmalen overgedragen gekregen. Dat er door de jaren heen er veel in iemand ‘brains’ zit, bleek ook hier. Fijn om met hem te kunnen sparren over verschillende aspecten. Dit heeft me wel mede gevormd tot de persoon die ik nu, 1 mei 2024, ben. Ik zit echt op mijn plek en hier krijg ik echt energie van.

Wat is je favoriete herinnering van je werk als projectmanager SMO? Waar krijg je energie van?

Het opnieuw neerzetten van de visualisatie van SMO. Ofwel: Het opzetten van een nieuwe look and feel met de marketingafdeling van CertificeringsAdvies Nederland (CAN). Denk aan een geheel vernieuwde website – banners – flyers etc. Met hulp van foto’s en tekst van lidbedrijven en het KW1C hebben we de website ‘ons’ gezicht gegeven. Daar heb ik veel energie ingestopt, maar nog veel meer energie van gekregen!

Wat vind je het leukste aan je werk bij SMO?

Met mensen – voor mensen – regelen – organiseren – uitdenken – verbetertrajecten en dat alles om jonge techneuten met een glimlach een mooi vak te laten leren. En dat te mogen doen met personen die allemaal weten dat de jeugd de toekomst heeft.

Wat wil je in het komende jaar allemaal gaan oppakken?

Te veel. En dat is ook meteen mijn valkuil. Stap voor stap gaan we met bestuur van SMO bekijken welke zaken we op gaan pakken. En deze bespreken we met de organisaties/bedrijven die het aan gaat.  Een voorbeeld daarvan is om samen met KW1C het SMO-traject niveau 1 tot en met niveau 4 aan te bieden aan studenten.

Waar kijk je het meest naar uit?

Naar de diploma-uitreiking van de SMO-studenten op 2 en 4 Juli op het KW1C. Dit is de eerste keer dat ik daarbij aanwezig ben. Ik hoop de trotste glimlach op de gezichten van de geslaagden – ouders/verzorgers – praktijkbegeleiders – docenten KW1C allemaal op beeld te kunnen zetten. Zodat ik deze met jullie kan delen om te laten zien waar wij, als stichting SMO, het allemaal voor doen.