De Algemene Ledenvergadering van april 2024 was een succes!

Op maandag 8 april heeft de Algemene Ledenvergadering van SMO weer plaatsgevonden. Ditmaal werden alle leden uitgenodigd om bijeen te komen in de Silobar van restaurant Wittern aan de Noordkade in Veghel. Hoe deze drukbezochte vergadering is verlopen, vertellen wij je in dit artikel.
  • ALV April 2024 SMO Wesley van Ophuizen

De visie van SMO

Projectmanager Will van Roosmalen had de eer om de vergadering te starten. Nadat iedereen welkom was geheten nam de nieuwe voorziteer van SMO, Wesley van Ophuizen, het stokje over. Wesley nam alle aanwezigen mee in de visie, doelen en activiteiten van SMO voor de komende jaren. Hierop werd positief gereageerd door de aanwezigen. Op hoofdlijnen zullen de volgende doelen worden nagestreefd:

  • Het verjongen van SMO
  • Het vebreden van het werkgebied
  • De lidbedrijven faciliteren in de toestroom van meer nieuwe studenten
  • De zichtbaarheid van SMO vergroten
  • De leerlingen en leden nog centraler laten staan
  • Nog meer toegevoegde waarde voor SMO creĆ«ren voor de stakeholders.

Bij het bespreken van al deze punten was ook genoeg ruimte voor interactie en daar maakten de leden ook goed gebruik van. Dit was erg fijn, want zo weten wij zeker dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Na de toelichting van Wesley was het tijd voor een bijzondere spreekster die op uitnodiging van SMO, haar aangrijpende verhaal deelde tijdens de ALV.

  • ALV april 2024 SMO Marion van Lieshout

Een bijzondere spreekster

Marion van Lieshout is een bekende van SMO. Zij heeft al eerder haar aangrijpende verhaal gedeeld met enkele studenten van SMO, hier werd positief op gereageerd en dus leek het ons waardevol om haar nogmaals een podium te geven, ditmaal voor alle leden. Marion vertelde over een dodelijk ongeval dat enkele jaren geleden binnen haar organisatie heeft plaatsgevonden. Hierbij legde ze met name de focus op de impact dat een dergelijk verschrikkelijke gebeurtenis heeft op een bedrijf en de medewerkers. Veel leden vonden het verhaal van Marion erg aangrijpend en waardevol om eens bij stil te staan. Ditzelfde gold voor het bestuur.

  • ALV april 2024 SMO Bestuur

Nieuwe bestuursleden

Nadat Marion haar verhaal had gedaan en alle vragen en opmerkingen gedeeld waren, ging de ALV verder. Will van Roosmalen nam, bij afwezigheid van Geert Baaijens, de begroting door. Vervolgens werd voorzitter Wesley weer naar voren gehaald om de twee nieuwe bestuursleden van SMO te presenteren. Dit zijn Elle Smits van SLB-group en Martijn Kouwenberg van Hecktracon.

  • ALV april 2024 SMO leden

Tijd voor chocolade!

Tijdens de aansluitende netwerkborrel kregen de aanwezigen een rondleiding door de Chocolate Factory in Veghel, een unieke fabriek waar bezoekers vanaf de tweede helft van 2024 zelf chocolade producten kunnen fabriceren door met behulp van techniek de productie draaiende te houden. SMO-leerlingen zullen via praktijkopdrachten ook een bijdrage leveren aan de opbouw van de fabriek. Enkele lidbedrijven zullen eveneens betrokken zijn bij dit bijzondere project!

Bedankt!

Wij kijken terug op een constructieve en inspirerende ALV. Wij willen alle leden bedanken voor hun aanwezigheid, input en natuurlijk hun inzet voor Stichting Metaal Opleidingen! Op de toekomst!